Pod pokroviteljstvom Šahovskog saveza Beograda,

Šahovski klub Tadić organizuje Pojedinačno kadetsko prvenstvo u šahu opštine Voždovac. Takmičenje se održava 30.11.2013. godine u osnovnoj školi Milan Đ. Milićević (Borivoja Stevanovića 27a) sa početkom u 10h.

Pravo učešća imaju učenici osnovnih škola sa teritorije Opštine Voždovac. Učenici će biti razvrstani u pet starosnih kategorija i to u grupe do 8,10,12,14 i 16 godina starosti (rođeni 2006,2004,2002,2000,1998. i mlađi ) , posebno dečaci i posebno devojčice.

Odigraće se pet kola uz tempo igre 20 min. po igraču za celu partiju. Svaki takmičar treba da ponese standardnu šahovsku garnituru i ako ima šahovski sat.

Takmičenje je kvalifikacionog karaktera. Za finale prvenstva učenika/ca osnovnih škola Beograda svaka opština ima pravo da pošalje na pet učenika iz svake starosne kategorije po jednog takmičara (učenika) i na svake tri učenice po jednu takmičarku (učenicu). U starosnoj kategoriji do 8 godina na svaka tri takmičara/takmičarke po jedan takmičar će se plasirati na gradsko takmičenje.

Pravo direktnog učestvovanja na gradskom takmičenju imaju učenici koji poseduju najmanje I kategoriju i učenice sa najmanje II kategorijom u starosnim kategorijama do 10,12,14 i 16 godina , a u starosnoj kategoriji do 8 godina učenici i učenice koji imaju najmanje II kategoriju, prošlogodišnji pobednici/ce iz svake starosne grupe, kao i svi takmičari sa fide rejtingom.

Poželjno je da svaka škola pošalje jednog ili dva predstavnika u svakoj takmičarskoj grupi i spisak takmičara dostavi putem maila na sahklubtadic@gmail.com do  28.11.2013. godine do 12 časova.

 

Sa željom da zajedno promovišemo šah u školama , srdačno Vas pozdravljamo!

 

Organizatori takmičenja:

Šahovski klub  TADIĆ

OŠ „MILAN Đ. MILIĆEVIĆ“